• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2006-5

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

BioFach 2006 - polskie pieczywo zauważone w Norymberdze


Anna Łazarowicz 
Na tegorocznych, największych na świecie targach żywności ekologicznej - Biofach 2006 - obecność polskich wystawców była szczególnie zauważalna, bowiem Polska była na tej imprezie "Krajem roku". Dla w [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

ABC marketingu. Reklama (1)
Henryk Mruk Jarosław Mruk 
Poruszane dotychczas tematy w większości dotyczyły "wnętrza" przedsiębiorstwa. Poprzez wskazanie na szereg istotnych punktów przy konstruowaniu oferty rynkowej, staraliśmy się uwrażliwić Czytelników i więcej »

Batony pod konsumencką lupą
Słodycze lubimy prawie wszyscy. Aż 98 proc. dorosłych i dzieci zajada się batonami, aby sprawić sobie małą przyjemność lub zaspokoić głód, nie zastanawiając się przy tym nad skutkami ich konsumpcji. S więcej »

Certyfikacja urządzeń - ryzyko zaniechania
Włodzimierz GUBAŁA 
Problematyka oceny zgodności z zasadniczymi wymaganiami oraz ustawa o systemie oceny zgodności z 2004 r. wraz z rozporządzeniami wykonawczymi opartymi na tej ustawie - nabrały z chwilą wejścia Polski więcej »

Chleb dla serca - warto rozmawiać
Marta Stus 
Po czterech miesiącach akcji "Chleb dla serca" trudno o jednoznacznie pozytywną ocenę tego przedsięwzięcia. Godna poparcia, interesująca idea jest realizowana w sposób daleki od oczekiwań. Akcja zaini więcej »

Chleby Biosielskie
Najlepsze co piekarz może dać ludziom, to chleby ze zbóż ekologicznych. W dzisiejszych czasach wypiek takiego chleba nie jest łatwy. Jeszcze sto lat temu każdy chleb był ekologiczny - nie stosowano śr więcej »

Czekolada i nie tylko
14 marca 2006 r. w Hotelu 500 w Strykowie odbyła się prezentacja dla cukierników z centralnej Polski. Organizatorami były firmy: PLUS z Łodzi oraz Barbara Luijckx z Inowrocławia. Firma Barbara Luijckx więcej »

Drużynowe Mistrzostwa Świata Cukierników
Już po raz trzeci w USA odbędą się drużynowe Mistrzostwa Świata Cukierników. Polska weźmie w nich udział drugi raz. Przygotowania naszych kandydatów nabierają tempa. Czas więc, by ich przedstawić. Dru więcej »

EuroGastro 2006 - jubileuszowo i rekordowo
Paulina Kania-Lentes 
10 Międzynarodowe Targi Gastronomiczno-Hotelarskie EuroGastro, które odbyły się w dniach 23-25 marca br. w Warszawie, upłynęły nie tylko pod znakiem jubileuszu. Olbrzymie zainteresowanie zwiedzających więcej »

Felieton. Jak nie należy witać inspekcji sanitarnej
Jacek Paprocki 
Inspekcji sanitarnej nie pytamy o legitymacje. Ze względów oczywistych nie pytamy, gdy inspekcję znamy. Nie pytamy również wtedy, gdy inspekcję widzimy pierwszy raz w życiu. Nie pytamy nawet, gdy obli więcej »

Fusy, musy i... krewetki
Renata ZAWADZKA 
Dla większości z nas herbata to napój podawany na gorąco albo na zimno, niekiedy z dodatkami smakowymi: sokami owocowymi, przyprawami korzennymi, mlekiem lub alkoholem. Tymczasem przepisy kulinarne, w więcej »

Gorąca linia. Przyczyny rozwoju i czynniki zapobiegające występowaniu w pieczywie lasecznika ziemniaczanego (Bacillus subtilis)
Jerzy Kownacki 
Po pierwsze. Sygnały o nasilających się przypadkach występowania tej wady (choroby) pieczywa w ostatnim okresie, co z jednej strony nie jest niczym szczególnym w czasie letnim, natomiast niepokojącym więcej »

Hit Sezonu
Marta Stus 
Już po raz drugi Nestlé i Sudety-IT Status organizują konkurs Hit sezonu. W eliminacjach regionalnych uczniowie mieli do wykonania deser familijny tzn. przeznaczony dla dzieci i dorosłych oraz deser b więcej »

II Kongres KRSiO
Renata Gasparska 
Krajowa Rada Suplementów i Odżywek powstała w 2004 r; jej Kongres odbył się 17 lutego br. w Warszawie. Po otwarciu kongresu przez wiceprezes KRSiO Katarzynę Wójcicką, zebranych gości powitał Zbigniew więcej »

ISM 2006. Coraz więcej "zdrowych? słodyczy
Marta Stus 
Tegoroczne targi słodyczy ISM w Kolonii (29.1-1.2.) odbyły się w znacznie spokojniejszej atmosferze niż przed rokiem czy dwoma. Powszechnie odczuwana recesja w gospodarce i wysokie bezrobocie (Niemcy więcej »

Komercyjny potencjał ukryty w kawie
Renata Zawadzka 
Profesja baristy pojawiła się w Polsce dopiero niedawno. Króciutką historię mają też zawody o tytuł mistrza wśród nich. Tempo naszego "dorastania" jest jednak imponujące. Rośnie liczba baristów, a poz więcej »

Linie do produkcji chleba z systemami podsufitowego międzygarowania szwedzkiej firmy GLIMEK AB
Marek Jackowski. 
Z uwagi na rosnące koszty pracy oraz konieczność zwiększenia wydajności i jakości, maszynowa obróbka ciasta na chleb jest w polskich piekarniach coraz bardziej powszechna. Jednak w wielu przypadkach z więcej »

Master Martini. Jakość na tle wojny cenowej w sektorze cukierniczo-piekarskim
To wojna bez rozlewu krwi", wojna bez zwycięzców, ale z pokonanymi. Wydaje się łatwym i skutecznym sposobem walki z "przeciwnikiem", bywa niebezpiecznym orężem - jak bumerang wraca do tego, kto tę wal więcej »

Muzeum Chleba na krakowskim Kazimierzu
Muzeum Chleba w Radzionkowie istnieje od 2000 roku. Z wielkim entuzjazmem i szczerym poparciem śledziliśmy moment jego powstania i rozwój. Dobrze, że muzeum, założone i prowadzone przez pasjonata piek więcej »

Noc pieczenia 2005
Bilans "Nocy Pieczenia" - imprezy zorganizowanej wspólnie przez Centralny Związek Niemieckiego Rzemiosła Piekarskiego i związaną z tą organizacją Spółdzielnię Reklamową, a zainicjowanej przez agencję więcej »

Nowości
Wiosna z Dilmah Dilmah Easter Pack to wiosenno-świąteczny zestaw herbat i ziół Dilmah przygotowany przez firmę Gourmet Foods. Składa się na niego 60 saszetek wyśmienitych herbat. Dla tradycjonalistów więcej »

Nowości lodziarskie 2006
Nowy sezon lodziarski rozpoczęty, a wraz z nim na rynku pojawiły się nowe produkty, które od kilku miesięcy promowane były na targach lodziarskich i cukierniczych. A oto, co czołowe firmy lodziarskie więcej »

Ogłoszenia drobne
? używane piece, maszyny piekarskie, cukiernicze, do lodów, do bitej śmietany - niskie ceny. Tel./fax 071 356 90 09, tel. kom. 607 660 412 ? bardzo duży wybór mieszałek, ubijaczek, dzielarek, rozwałko więcej »

Podlaskie Koło SRzP RP, czyli jak wykorzystać środki unijne do rozwoju i promocji regionu - wywiad z Mirosławem Umińskim
Krystyna Czarnecka 
Pana inicjatywy powstało Podlaskie Koło Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP. Co ostatecznie przekonało piekarzy Podlasia, że łatwiej pracować wspólnie niż każdemu z osobna? Rzemiosło piekarskie więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
Wjednej z firm miało miejsce następujące zdarzenie. Pracodawca, nie do końca zadowolony z pracy swojej załogi, zatrudnił nowego cukiernika. Po miesiącu pracownik poprosił szefa o rozwiązanie umowy. Za więcej »

Poznański Agart Trade
Agart, to jedna z największych, działających w północno- zachodniej Polsce hurtowni dla piekarzy i cukierników. 25 lutego Agart zorganizował dla swoich klientów z województw: wielkopolskiego, lubuskie więcej »

Półfinał Plejady Słodkich Pomysłów
Za nami półfinały drugiej edycji konkursu "Plejada Słodkich Pomysłów" organizowanego przez firmę Martin Braun Sp. z o.o. Od 28 lutego do 9 marca odbyły się regionalne etapy konkursu, kolejno w Warszaw więcej »

Skąd się wziął chleb sandomierski
Tadeusz W. Świątek 
Kupując w sklepie chleb sandomierski, nie zastanawiamy się skąd się on wziął. Nazwa sugeruje, że pochodzi z Sandomierza, jednak nic bardziej mylnego. Pomysłodawcą tej nazwy i rodzaju chleba był Karol więcej »

Sukces konkursu EuroSweet 2006
Paulina Kania-Lentes 
Podczas pierwszego dnia targów EuroGastro-EuroSweet miało miejsce niecodzienne wydarzenie. Konkurs-wystawa EuroSweet 2006 zjednoczył siły dwóch polskich organizacji cukierniczych: Stowarzyszenia Cukie więcej »

Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Wylewanie form do pralin
Paulina Kania-Lentes 
W poprzednich częściach cyklu poznaliśmy różne rodzaje nadzień do pralin produkowanych na bazie czekolady. Zaprezentowaliśmy również szybki sposób na wykonanie trufli, z wykorzystaniem gotowych, okrąg więcej »

Wielopokoleniowe tradycje kupieckie. Rozmowa z Adamem Nurkowskim, wiceprezesem międzynarodowej spółki handlowej Peters&Nurkowski
Jacek Szczepaniak 
Jak to się stało, że jest Pan w branży piekarskiej? Pańskie wykształcenie daje Panu zupełnie inne możliwości. Już na początku mnie Pan demaskuje. Rzeczywiście, miałem zostać tłumaczem, a nie handlowce więcej »

Wielowózkowe piece obrotowe szwedzkiej firmy SVEBA-DAHLEN
Marek JACKOWSKI 
Powszechnie wiadomo że w ostatnich latach konkurencja na rynku wyrobów piekarniczych znacznie się zaostrza. W latach dziewięćdziesiątych powstało w naszym kraju bardzo wiele małych, średnich i dużych więcej »

Włoskie lody niskokaloryczne
Włoska firma PreGel podała szczegóły dotyczące nowej linii produktów do wyrobu lodów niskokalorycznych stworzonej we współpracy z brytyjskim koncernem cukrowym Tate & Lyle. Nowości te zawierają Rebala więcej »

Wybitnym Wielkopolaninem
Adam Nowak 
Praca jest często źródłem przyjemności" to słowa Voltaire?a, które w pełni odzwierciedlają ścieżkę życia poznańskiego rzemieślnika Adama Nowaka, który potrafi połączyć intensywną działalność zawodową więcej »

Występowanie alergii u piekarz
Bohdan Achremowicz 
Bernardo Ramazzini opisał astmę piekarzy już w 1713 r. Uznał etiologię choroby jako mechaniczną przeszkodę spowodowaną mąką, która zakleja przewody oddechowe razem ze śliną i utrudnia oddychanie. Aler więcej »

Z kraju i ze świata
? Elegancka propozycja Degustacje nowych produktów należą już do codzienności w wielu cukierniach i piekarniach. Wiadomo że jest to jeden z podstawowych sposobów na to, by zachęcić klientów do kupna n więcej »

Zastosowanie skrobi modyfikowanych w przemyśle spożywczym
Wacław Leszczyński 
Skrobia naturalna Skrobia jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych w przyrodzie substancji naturalnych, stanowiąc składnik prawie wszystkich roślin. Jest surowcem odnawialnym, gdyż jest stale tworz więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software