• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2006-6

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Szwajcarzy znad Wisły


Tadeusz W. Świątek 
W Warszawie Szwajcarzy skupieni byli w trzech elitarnych organizacjach: Ognisku Szwajcarskim, Szwajcarskim Towarzystwie Dobroczynności i Szwajcarskim Czerwonym Krzyżu, stanowiących wzór dla podobnych [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

"Chleb dla serca" pomaga budować Polskie Sztuczne Serca
Jolanta Malinowska 
"Chleb dla serca" wypiekany jest już przez ponad 150 piekarni w całej Polsce - wszystkie one uzyskały certyfi kat potwierdzający przystąpienie do projektu. Już teraz dzięki nim do sklepów co miesiąc t więcej »

ABC deserów lodowych
Marcin Strzelczyk 
Prawie wszyscy lubią lody, podobnie jak prawie wszyscy lubią owoce, ale dowolne połączenie tych składników w deserze wcale nie gwarantuje, że otrzymamy udany i smaczny produkt. Zbliża się pełnia sezon więcej »

ABC informatyki w piekarni i cukierni. Analiza potrzeb informatycznych fi rmy
Maciej Latawiec 
W zakończonym na początku 2006 roku cyklu 11 artykułów specjalistycznych zatytułowanych "Komputer w piekarni i cukierni", kompleksowo omawialiśmy różnorodne zastosowania informatyki w zakładach z bran więcej »

ABC marketingu. Reklama (cz.II)
Henryk Mruk Jarosław Mruk 
Po decyzjach dotyczących rodzaju reklamy i przekazywanej treści czas na wybór jej nośników, czyli środków (mediów), za pomocą których będzie ona docierać do konsumentów. Do dyspozycji właściciela czy więcej »

Baltpiek 2006 bardziej kameralnie
Paulina Kania-Lentes 
Na przełomie marca i kwietnia br. odbyła się dziewiąta edycja Targów Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa Baltpiek oraz jedenasta Targów Wyposażenia i Zaopatrzenia Obiektów Gastronomicznych, Hoteli więcej »

Coff ee&tea. Kubki, czarki, fi liżanki
Renata Zawadzka- Ben Dor 
Rosnące spożycie kawy w Polsce tylko w części przekłada się na wypijne w kawiarenkach fi liżanki espresso. Kawą gościmy przyjaciół, "wypełniamy" nią chwilę relaksu z najbliższymi. Tworzą się związane więcej »

Czesko-belgijski Nowakowski
Przejęcie znanej fi rmy produkującej pieczywo Nowakowski i Piekarnie przez dwóch dużych zagranicznych inwestorów branżowych stwarza nadzieję, że spółka, niedawno jeszcze bliska bankructwa, może wkrótc więcej »

Dlaczego polscy cukiernicy wybierają piece Svena-Dahlen
Jackowski. 
Piece modułowe szwedzkiej fi rmy Sveba-Dahlen cieszą się wśród polskich cukierników bardzo dużym zainteresowaniem. Co decyduje o ich popularności? Na początek kilka słów o producencie. Firma Sveba-Dah więcej »

Dofinansowanie kosztów kształcenia a przychody i koszty podatkowe
Jacek Paprocki 
Podatnicy kształcący uczniów mają prawo do: 1. Refundacji wynagrodzeń wypłacanych młodocianym oraz składek na ubezpieczenie społeczne od tych wynagrodzeń - świadczenia te fi nansowane są z Funduszu Pr więcej »

Felieton. Jak nie zmieniać nazw organizacji
Jacek Paprocki 
Jedną z charakterystycznych cech człowieka jest dążenie do zmian. Procesy zmian przebiegają nieustannie od początku naszej cywilizacji. Zmiany mogą mieć charakter globalny, długotrwały i nieodwracalny więcej »

Fitoestrogeny ziarna żyta i ich znaczenie w profilaktyce zdrowotnej
Iwona Jasińska Piotr Kołodziejczyk Jan Michniewicz 
Związek między rodzajem stosowanej diety a zdrowiem człowieka dostrzegany był od dawna. Hipokrates (470-377 p.n.e.) pisał, że "żywność może być lekiem, a lek żywnością". Świadome wykorzystywanie skład więcej »

Galanteria czekoladowa z ZWC Neukirch
Włodzimierz Gubała 
Decyzja o utworzeniu nowego zakładu, na odległej od dotychczasowego miejsca pracy i zamieszkania lokalizacji, gdzie wspólnie z mężem prowadzili dochodową cukiernię o ugruntowanej wśród mieszkańców mia więcej »

Gdzie paska chodzi, tam żyto rodzi
Krystyna Czarnecka 
Na Wielkanocnym Jarmarku Sztuki Ludowej Podlasia, pod białostockim ratuszem, panowała atmosfera starych jarmarków. Na drewnianych straganach około stu wystawców z Podlasia, Kurpi i Grodzieńszczyzny pr więcej »

Gorąca linia. Uciążliwy sąsiad
Włodzimierz Gubała 
Dowiedzieliśmy się o toczącym się sporze pomiędzy dwoma sąsiadującymi ze sobą zakładami produkcji spożywczej. Istotą sporu jest prawo sąsiada do uruchomienia na swojej działce nowej działalności produ więcej »

IBIS. Piekarnia Baton w Bydgoszczy - chleb jak ręcznie narabiany dzięki linii do chleba IBIS Sp. z o. o.
Tomasz MACIUBA 
Piekarnię BATON założono w 1991 roku. Od wielu lat fi rma ma ugruntowaną pozycję na lokalnym rynku. Jest znana z szerokiego asortymentu pieczywa o oryginalnym smaku. Swój sukces zawdzięcza systematycz więcej »

II Plejada Słodkich Pomysłów zakończona
Paulina Kania- Lentes 
W skład jury weszli: Bożena Sikoń (szefowa pracowni cukierniczej Hotelu Jan III Sobieski w Warszawie i współzałożycielka Clubu Kreatywnych Cukierników), Leszek Truskolawski (właściciel cukierni "U Lec więcej »

Irpol. Systemy magazynowania, transportu i dozowania mąki
Firma Irpol, wychodząc naprzeciw tym wymaganiom, przygotowała w taki sposób swoją ofertę, aby każdy zainteresowany znalazł to, czego naprawdę potrzebuje. Firma przedstawia każdemu kupującemu zazwyczaj więcej »

Książka kontroli
Jacek Paprocki 
Przypominamy, że zgodnie z art. 81 ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz.U. Nr 173, poz. 1807), każdy przedsiębiorca obowiązany jest posiadać książkę kontroli. Przepi więcej »

Legendarny tort Sachera
Edward Poskier 
Sacher jest tym dla wiedeńczyków, czym dla warszawiaków Blikle, a legenda tortu Sachera dawno już zainteresowała możnych tego świata. Pomysł na ten oryginalny tort czekoladowy narodził się w 1832 r. L więcej »

Miran. Wafle, rożki i posypki
Coraz większą popularnością w Polsce cieszą się lody serwowane w restauracjach i punktach gastronomicznych. Dla większości konsumentów jest to jednak dość ekskluzywny deser. Nie dziwi więc, że ich pro więcej »

Ogłoszenia drobne
Używane piece, maszyny piekarskie, cukiernicze, do lodów, do bitej śmietany - niskie ceny. Tel./fax 071 356 90 09, tel. kom. 607 660 412 Bardzo duży wybór mieszałek, ubijaczek, dzielarek, rozwałkowywa więcej »

Produkcja słodyczy na stałym poziomie
Największa gałąź produkcji słodyczy - czekolady i wyroby czekoladowe - ustabilizowała swoją produkcję na poziomie roku poprzedniego tj. 825 tys. ton o wartości 4,12 mld euro. Wzrost produkcji nastąpił więcej »

Propozycje na Dzień Dziecka
Czekolada jest bardzo ciekawym materiałem na dekoracje. Można z niej produkować drobne elementy zdobiące desery, ciasta i torty. Można również przygotować duże eksponaty - ze względu na pracochłonność więcej »

ProSweets po raz pierwszy
Marta Stus 
Od 31 stycznia do 3 lutego br. (w tym samym obiekcie i przez pierwsze dwa dni równocześnie z targami słodyczy ISM) odbyła się impreza, podczas której zaprezentowano surowce i dodatki stosowane w produ więcej »

Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Wylewanie form
Paulina Kania-Lentes 
Właściwy sposób wylewania jest warunkiem otrzymania stabilnych i udanych fi gurek i ozdób czekoladowych. Przed wlaniem kuwertury, formę należy przetrzeć suchą, miękką ściereczką, aby usunąć ewentualne więcej »

Targi UKBA. Odkrywanie ciastkarstwa i piekarstwa węgierskiego
Henryk Piesiewicz 
W lutym br. odbyły się w Budapeszcie cukierniczo-piekarsko- gastronomiczne targi UKBA. Są one jednym z największych tego rodzaju wydarzeń w Środkowej Europie. Odbywają się co dwa lata, w związku z tym więcej »

Tea&coff ee. Desery i ciastka do herbaty - i z herbatą
Anna Łazarowicz 
Z 25 rodzajów tych herbat, uczestnicy mogli wybrać 10. I tak powstały dania i desery, które oceniło 6-osobowe jury, a degustowali liczni goście galowej kolacji. Uczestniczące w konkursie zespoły przyg więcej »

TexVol. Aparaty najnowszej generacji do mierzenia objętości chleba i innych produktów spożywczych
Dzięki współpracy fi zyków, konstruktorów oraz specjalistów z zakresu elektroniki, techniki ultradźwiękowej i laserowej, a także technologii piekarstwa powstały i zostały już wprowadzone do praktyki n więcej »

Trójka nie do pobicia - - trzywózkowy piec HEUFT Thermo-Roll
Karl Heuft GmbH to najstarszy niemiecki producent pieców piekarniczych, którego początki działalności sięgają 1840 roku, a rozpoczynająca trzeci wiek historia firmy obejmowała produkcję wszystkich sys więcej »

USA. Walczymy z otyłością
Otyłość, zwłaszcza u dzieci, jest problemem prawie wszystkich krajów zachodniej cywilizacji. Np. w USA od lat 70. odsetek dzieci otyłych wzrósł trzykrotnie. Winą za to zjawisko obarcza się producentów więcej »

Wewnątrzwspólnotowe nabycie towarów
Czynny podatnik VAT UE, prowadzący podatkową księgę przychodów i rozchodów kupił 10 marca 2006 r. od kontrahenta z Niemiec (płatnika podatku od wartości dodanej) surowce do produkcji. Kontrahent wysta więcej »

XI Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz
Lucyna Kubicka Magdalena Mart 
Od początku roku szkolnego w szkołach zawodowych kształcących w zawodzie piekarz i cukiernik trwały przygotowania uczniów do konkurowania pod względem wiedzy teoretycznej i umiejętności manualnych. Na więcej »

Z kraju i ze świata
LODY Z ZIELONEJ BUDKI PRODUKTEM ROKU 2006 Zielona Budka, producent jednych z najbardziej popularnych w Polsce lodów, po raz kolejny (po Laurze Konsumenta 2005) został uhonorowany tytułem przyznanym pr więcej »

Z życia szkół
Już po raz dziewiąty Rybnik gościł uczniów klas drugich rzemiosła piekarskiego i cukierniczego na Międzyszkolnym Konkursie Piekarsko - Ciastkarskim Szkół Subregionu. Tegoroczna edycja konkursu miała c więcej »

Zastosowanie skrobi modyfi kowanych w przemyśle spożywczym (II). Skrobie chemicznie modyfikowane
Wacław Leszczyński 
Skrobia składa się z łańcuchów cząsteczek D-glukozy. W każdej reszcie glukozowej są trzy, a w miejscu rozgałęzień łańcucha dwie, wolne grupy hydroksylowe (-OH), zwane też alkoholowymi (rys. 1). Ulegaj więcej »

Złote Rączki również dla piekarzy i cukierników
Święto patrona było okazją do podziękowania wszystkim osobom związanym z produkcją pieczywa i wyrobów cukierniczych. Szczególne podziękowania kierowano do wiodących pracowników zakładów piekarsko-cuki więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software