• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2006-7

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

ABC informatyki w piekarni i cukierni


Maciej Latawiec 
Antywirusowe oprogramowanie - w dobie powszechnego dostępu do Internetu i stosowania coraz wygodniejszych mechanizmów przenoszenia danych pomiędzy pojedynczymi komputerami, jednostkami w sieciach loka [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

25-lecie MADAKS-u w Przytocznej
Teresa Nowak 
MADAKS jest cenionym producentem ekologicznego pieczywa, wytwarzanego według tradycyjnych receptur, na zakwasie chlebowym i żurku. W okresie największego rozwoju fi rmy państwo Mikanowiczowie mieli 6 więcej »

ABC marketingu. Otoczenie zakładu
Henryk Mruk Jarosław Mruk 
Właściwie trudno jednoznacznie stwierdzić, w czyich kompetencjach powinna leżeć ta analiza. Zapewne wymienić należałoby właściciela, kierownika, lecz również można włączyć te obowiązki do obszaru mark więcej »

Anuga FoodTec 20006
Anna Łazarowicz 
Targi dotyczące technologii i technik są wyjątkowo trudnym przedsięwzięciem, wiele maszyn i urządzeń pokazywanych jest w ruchu, co wymaga nie tylko zapewnienia odpowiednich powierzchni ale także wszys więcej »

Biosłodycze - szansa na poprawę wizerunku
Badania naukowców z Uniwersytetu Bońskiego dowodzą, że wartość zdrowotna stała się podstawowym czynnikiem decydującym o wyborze produktów spożywczych przez konsumentów. (ZMP "Special Th ema" 6.01. 200 więcej »

Bravo - nowoczesnoťŠ i tradycja w jednym
Należąca do Zdzisława Sobańskiego i jego małżonki piekarnia Bravo w Ustroniu Morskim może być przykładem jak z powodzeniem rozwijać swoją fi rmę i inwestować znajdując właściwych partnerów w biznesie. więcej »

Chleb w obyczajowości ludowej współczesnych Asyryjczyków (cz.I)
Michael Abdalla 
Dla uwiarygodnienia relacji i wywodów, w rozmowach często zamiast przywoływania imienia Boga (polskie "Bóg mi świadkiem"), słyszy się przysięgę na chleb "na ten chleb"; "na ten dar". Zarówno chleb, ja więcej »

Coffee&tea. Prosto z młynka
Renata Zawadzka-Ben Dor 
Bez względu na to, czy przyrządzamy espresso, czy kawę po turecku, a nawet (czego nie polecam!) zalewaną wrzątkiem w szklance, koniecznie powinna być ona dobrze upalona i świeżo zmielona. Z tym stwier więcej »

Gorąca linia. Co to jest inwestycja celu publicznego
Włodzimierz Gubała 
Czy będzie nią przykładowo piekarnia, którą zamierzam w najbliższym czasie wybudować? Takie pytanie skierował do redakcji "Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego" w trakcie dyżurów "gorącej linii" jed więcej »

Granita - lodowy napój na wielkie upały
Piotr Ejsmont 
Gdy nadchodzi lato, rośnie popyt na lody, które mogą wspaniale ochłodzić i orzeźwić. W wielkie upały mamy jednak ochotę nie tylko na coś orzeźwiającego, ale i lżejszego. Wtedy niezastąpiona staje się więcej »

Hitek. Tradycyjny wypiek w supernowoczesnym piecu rurorwym Leonardo firmy Europa
l masywne rury ze specjalnej stali o grubości 5,5 mm i średnicy 35 mm umożliwiają wysoką stabilność temperatury pieca (żywotność rur min.30 lat), l trwała modułowa budowa pieca (bez masy szamotowej) u więcej »

IX Ogólnopolski Konkurs Cukierniczy, IX Ogólnopolski Konkurs Piekarski
Izabela Różanska 
W dniach 26-28 kwietnia w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu po raz dziewiąty odbyły się ogólnopolskie konkursy: cukierniczy i piekarski. Jak co roku, zorganizowały je: Zespół Szkół Przemy więcej »

Konkurs Fotograficzny
Piotr Mankiewicz 
Przemija czas, przemija pamięć... wiele pięknych zawodów rzemieślniczych uleciało z życia i pamięci. Może się okazać, że w niedalekiej przyszłości także zawód piekarza i cukiernika, a wraz z nimi ich więcej »

Lody.com.pl - wzrost efektywności dzięki narzędziom internetowym
Polscy przedsiębiorcy od dawna potrafi ą wykorzystywać podstawowe narzędzia komunikacyjne dostępne za pośrednictwem Internetu. Jednak w sieci, dynamiczniej niż w innych mediach, rozwijają się nowe, co więcej »

Nieodpłatne użyczenie lokalu członkowi rodziny
Jacek Paprocki 
Prowadzę cukiernię, jestem podatnikiem podatku od towarów i usług. Równocześnie jestem właścicielem lokalu użytkowego, który kupiłem 20 lat temu. Lokal ten udostępniłem na czas nieoznaczony do nieodpł więcej »

Nowości
LETNIE SMAKI DILMAH Firma Gourmet Foods, importer i dystrybutor herbat Dilmah w Polsce, przygotowała na tegoroczne lato 3 nowe propozycje smakowe czarnych herbat aromatyzowanych. Pear Tea (herbata o s więcej »

Nowości Zielonej Budki
Zielona Budka wprowadza w tym sezonie nową linię wykwintnych lodów: Premium Tradycyjne, adresowanych do osób ceniących produkty najwyższej jakości. Linia ta obejmuje trzy smaki: Aksamitnie śmietankowy więcej »

PDŻ - Poznaj Dobrą Żywność
Renata Gacparska 
Program PDŻ został uruchomiony 1 maja 2004 roku i uznany przez Komisję Europejską. Otwarty jest dla każdego przedsiębiorcy państwa członkowskiego Unii Europejskiej, przy czym prawo zgłaszania wniosków więcej »

Piekarnie braci Rode
Tadeusz W. Świątek 
Jeszcze na początku XX w. słynne w Warszawie piekarnie prowadzili liczni przedstawiciele rodów osiadłych w Warszawie w XVIII lub XIX w. Przykład mogą sta-nowić bracia Ludwik i Edward Rode, potomkowie więcej »

Polagra Food
Polagra-Food to największe nie tylko w Polsce, ale i w Europie Środkowej i Wschodniej targi przemysłu spożywczego. Do tegorocznej edycji pozostało zaledwie 5 miesięcy. Tym razem spotkanie w międzynaro więcej »

Pół etatu zamiast urlopu wychowawczego, przerwanie urlopu wychowawczego, przerwa na karmienie
Jacek Paprocki 
Pracownica zatrudniona na produkcji, która niedawno urodziła dziecko, przyniosła mi podanie, że chce pracować na pół etatu. Czy muszę się na to zgodzić? Wolałbym, żeby poszła na urlop wychowawczy. Z d więcej »

Proces standaryzacji mąki pszennej
Elżbieta Sitkowska 
Standaryzacja własności technologicznych mąki oznacza produkcję mąki o jakości oczekiwanej przez piekarzy, tj. oferowanie podstawowego surowca piekarskiego o wyrównanym i stabilnym poziomie własności więcej »

Rada Gospodarki Żywnościowej. Stan i perspektywy przemysłu rolno-żywnościowego
Marta Stus 
Zorganizowana przez Radę Gospodarki Żywnościowej konferencja "Stan i perspektywy przemysłu rolno-żywnościowego" (17-18 maja br. w Miedzeszynie) miała służyć wypracowaniu propozycji dotyczących rozdzia więcej »

Salima 2006
Marta Stus 
Targi Salima i organizowane jednocześnie targi młynarstwa, piekarstwa i cukiernictwa mbk, targi hotelarskie i gastronomiczne Inteco oraz targi winiarskie Vinex zgromadziły 1100 wystawców. Odwiedziło j więcej »

SIAL 2006 - Międzynarodowe Targi Żywności
Zaproszono nas na konferencję prasową zapowiadającą tegoroczne targi SIAL. Odbędą się one w dniach 22-26 października w Paryżu. Organizatorzy przewidują, że na powierzchni 200 tys. m2 zgromadzą ponad więcej »

Składki na Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych
Zatrudniam 20 pracowników, 3 emerytów na pół etatu i 6 uczniów. Ponadto "mam na stanie" 2 kobiety na urlopach wychowawczych i jedną na urlopie macierzyńskim. Czy mam obowiązek składania deklaracji do więcej »

Sytuacja na światowym i krajowym rynku cukru
Łucja Chudoba 
Światowa produkcja cukru, według danych fi rmy informacyjnej F.O. Licht, w sezonach cukrowniczych (liczonych od 1 września do 31 sierpnia) 1997/1998-1999/2000 wynosiła średnio 132,9 mln t w przelicze więcej »

Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Praktyczne wskazówki i informacje
Paulina Kania-Lentes 
We wszystkich częściach naszego cyklu podkreślaliśmy rolę ważnych czynników, które należy brać pod uwagę podczas pracy z kuwerturą, aby uzyskać dobre efekty i perfekcyjną jakość produktów czekoladowyc więcej »

Tea&coff ee. Postawić na jakość. Z Tomaszem Witowskim, prezesem Gourmet Foods - przedstawicielem marki Dilmah
Renata Zawadzka-Ben Dor 
Półki sklepowe aż się uginają od najróżniejszych opakowań herbaty. Oferta obejmuje głównie marki handlowe. Dilmah - to chyba jedyna albo jedna z nielicznych na naszym rynku marek producenckich. Dilmah więcej »

Udana impreza może być skutecznym narzędziem marketingu
AWIMEX, działająca od 12 lat na obszarze południowo-wschodniej Polski hurtownia branżowa, już po raz szósty zorganizowała majówkowe spotkanie. Goście, ciekawi wielu obiecanych atrakcji i pamiętający u więcej »

UIB - ważne tematy światowego piekarstwa
Andrzej Szydłowski Henryk Piesiewicz 
Ofi cjalna nazwa organizacji podawana jest w języku francuskim lub angielskim (Union Internationale de la Boulangerie et de la Boulangerie-Pâtisserie, International Union of Bakers and Bakers-Confecti więcej »

Ulica inna niż wszystkie
Dominika Gasik 
Kawiarenki i restauracje pojawiają się tu jedna po drugiej. Powoli wypierają tak modne niegdyś sklepy znajdujące się przy tej ekskluzywnej ulicy. Dziś warszawiacy na zakupy wolą pójść do centrum handl więcej »

Wypracowany sukces
Agnieszka Ściechowicz 
Piekarnia Wiesława Jasińskiego mieści się w Gąbinie nieopodal Płocka. Właściciel kultywuje tradycje piekarskie zapoczątkowane przez jego dziadka. Kartki z kalendarza... Rok 1918 - w nowo powstałej pie więcej »

Z kraju i ze świata
Chiny mogą stać się dla polskich producentów ogromnym rynkiem zbytu. Zdaniem "Pulsu Biznesu" najlepiej zacząć od Hongkongu. Jest on atrakcyjny dla eksporterów, zwłaszcza dla producentów towarów wysoki więcej »

Zmiany wybranych właściwości fi zykochemicznych ziarna kakaowego w procesie jego przetwarzania. Cz.I. Wstępna obróbka ziarna kakaowego
Justyna Rosicka-Kaczmarek 
Najważniejszym surowcem wykorzystywanym do produkcji czekolady i wyrobów czekoladowych jest ziarno kakaowe, będące nasieniem drzewa kakaowego (Th eobroma Cacao L.), uprawianego w krajach o klimacie tr więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software