• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121782 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • 2006-1

PROBLEMY JAKOŚCI

Miesięcznik ISSN 0137-8651 e-ISSN 2449-9862 - rok powstania: 1968
Czasopismo Federacji Stowarzyszeń Naukowo-Technicznych NOT (FSNT NOT)

Dystans wobec władzy w różnych krajach świata a zarządzanie jakością


Radosław Wolniak 
Niewątpliwym faktem jest, iż zarządzanie jakością wpływa na kulturę danego kraju. Wpływ ten może przejawiać się zarówno w sposób korzystny, jak i negatywny. W jednych krajach kultura i wychowanie ludz [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 492.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 442.80 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 402.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 201.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 100.50 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

Co nowego w Klubie Polskie Forum ISO 9000
Piętnasty rok działalności Klubu POLSKIE FORUM ISO 9000 jest okazją do przeanalizowania naszej tożsamości, do spojrzenia w przeszłość i przyszłość Klubu. Istniejemy od grudnia 1991. Wówczas grupa prze więcej »

Dzień Jakości na Uniwersytecie Łódzkim. Wręczenie dyplomu Menedżera Jakości
Maciej Urbaniak 
12 grudnia 2005 roku uroczyście wręczono certyfikaty Menedżera Jakości, które są przyznawane tym studentom Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Łódzkiego, którzy pozytywnie zdadzą egzamin według wymagań więcej »

Edukacja - spojrzenie w przyszłość
Tadeusz Wawak Mirosław Recha Witold Modliński Jerzy Majterski 
Propozycje inicjatyw projakościowych w Polsce "Spojrzenie w Przyszłość" Ideą nadającą kierunek "Spojrzenia w Przyszłość" powinna być potrzeba godnego życia i ciągłego doskonalenia "Jakości życia". Pot więcej »

III Międzynarodowa Konferencja Six Sigma
Kolejna, trzecia już, Konferencja Six Sigma organizowana przez Centrum Zaawansowanych Systemów Produkcyjnych (CAMT) oraz Wrocławskie Centrum Transferu Technologii (WCTT) Politechniki Wrocławskiej odbę więcej »

Intellect 2005
Elżbieta Skrzypek 
W dniach 25-27 listopada 2005 roku odbyła się w Kazimierzu Dolnym VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa nt. "Kapitał intelektualny jako szansa na poprawę jakości zarządzania w warunkach globalizacji więcej »

Klub EFQM Polskiej i Europejskiej Nagrody Jakości
Katarzyna Wałkowicz 
Klub EFQM Polskiej i Europejskiej Nagrody Jakości został powołany przez Krajową Organizację Partnerską Europejskiej Fundacji Zarządzania Jakością z siedzibą w Brukseli. Jego celem jest podnoszenie kul więcej »

Kryterium 4. Modelu EFQM. Partnerstwo i zasoby
Tadeusz Buchacz 
Kryterium 4 Modelu EFQM zawiera 5 podkryteriów; każde z nich dotyczy innego rodzaju zasobów jakimi dysponuje organizacja: 4a. Partnerstwo z dostawcami. 4b. Technologia. 4c. Budynki, wyposażenie i mate więcej »

Posiedzenie Komitetów Jakości i Normalizacji oraz Polskiej Nagrody
Ostatnie w ubiegłym roku posiedzenie Komitetu Jakości i Normalizacji Krajowej Izby Gospodarczej odbyło się 14 grudnia i było zasadniczo poświęcone informacji i ocenie stanu prac nad przygotowaniem odp więcej »

Problemy oceny ryzyka w procesach realizacji wyrobów w aspekcie wymagań AQAP
Joanna Jasińska Andrzej Świderski 
Dynamika zachodzących zmian gospodarczych, rozwój myśli technicznej, technologii oraz dążność do spełnienia wymagań klienta zmusza organizacje do realizowania przedsięwzięć obciążonych ryzykiem. Zaint więcej »

Realizacja oprogramowania w świetle wytycznych normy ISO-IEC 90003. Aspekt planowania jakości (cz. 2)
Karol Chrabański 
Składa się z następujących wyraźnie wyodrębnionych elementów: 7.3.1 -"Planowanie projektowania i rozwoju", 7.3.2 - "Dane wejściowe do projektowania i rozwoju", 7.3.3 - "Dane wyjściowe z projektowania więcej »

RECENZJE
Kazimierz Perechuda (red.), "Zarządzanie wiedzą w przedsiębiorstwie". Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2005. 230 str. Praca składa się z siedmiu rozdziałów i poświęcona jest bardzo ważnym zagadnienio więcej »

Systemy zarządzania jakością nie związane z normami ISO
Ewa Matyjaszczyk 
Pojęcie "system jakości" lub "system zarządzania jakością" większości osób kojarzy się z normami ISO, zwłaszcza z serią ISO 9000. Jest to sytuacja najzupełniej zrozumiała biorąc pod uwagę fakt, że nor więcej »

Techniczne i Ekonomiczne Aspekty Jakości
Maciej Urbaniak 
9 grudnia 2005 roku w Szkole Głównej Handlowej odbyła się III Ogólnopolska Konferencja "Techniczne i ekonomiczne aspekty jakości". Organizacji tego przedsięwzięcia podjął się prof. dr hab. Stefan Doro więcej »

The TQM Magazine 6-2005
Łączenie aspektów dotyczących jakości i środowiska. Nowa strategia konkurowania poprzez poprawę globalnej efektywności. Barbiroli Giancarlo, Matching ?environmental performance" and ?quality performan więcej »

Trzymaj się prosto
Ewa Górska 
Flamenco to sztuka tańca tkwiąca korzeniami w Andaluzji. Jest to taniec pełen ?południowych emocji", a tańczących go wypełnia poczucie dumy, dlatego prosty kręgosłup i godnie uniesiona głowa to podsta więcej »

Warsztaty studenckie w Kazimierzu
Iwona Sutryk 
Tradycyjnie wykładom specjalistów na konferencji "Intellect 2005" towarzyszyły równolegle warsztaty studenckie na temat: "Balanced Scorecard jako narzędzie wyceny kapitału intelektualnego w przedsiębi więcej »

Wykorzystanie technik poka-yoke przy wdrażaniu metody Six Sigma
Angelika Wodecka-Hyjek Maciej Walczak 
W latach 80. XX wieku, wraz z rozwojem koncepcji TQM, podejście procesowe zaczęło odgrywać coraz większą rolę. Apogeum zainteresowania procesami w przedsiębiorstwach miało miejsce w latach 90. gdy dom więcej »

Zarządzanie jakością a koncepcja społecznej odpowiedzialności
Patrycja Hąbek Paweł Szewczyk 
Badania przeprowadzone we wrześniu 2000 roku na zlecenie organizacji CSR Europe1 wśród konsumentów 12 krajów Unii Europejskiej wykazały, że ponad 70% badanych konsumentów jest przekonanych, że społecz więcej »

Zastosowanie systemów workflow w systemach zarządzania jakością
Jacek A. Syta Jakub K. Syta 
Firmy działające na konkurencyjnym rynku muszą zapewnić swoim pracownikom szybki dostęp do informacji. Rosnąca liczba danych związanych z realizacją kluczowych procesów biznesowych sprawia, że stały s więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-12-03

Słabo z technologiami cyfrowymi»

2019-11-22

EKOTECH w trosce o środowisko»

2019-11-12

Dla pracowników ubojni i masarni»

2019-11-08

"LAUR INNOWACYJNOŚCI 2019" IX edycja»

2019-11-08

Kiermasz Hendmejdów w Katowicach»

2019-11-07

Specjalista bhp jako trener»

2019-11-06

BHP zgodny z normą PN-ISO 45001: 2018»

2019-11-06

Mniej jaj z chowu klatkowego»

2019-11-05

Kurs CalligraphyHealthSystem»

2019-11-04

Potrzebni lekarze i pielęgniarki»

Przekaźniki rezystancyjne

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Sterowanie napędami rolet

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Lokalizacja przewodów i kabli

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-11)»

Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-11)»

Opakowanie jako "znak"?

OPAKOWANIE
(2019-11)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Wpływ modyfikacji chitozanu na jego strukturę i powierzchnię właściwą

GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
(2019-11)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software