• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2005-12

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

ABC marketingu. Motywowanie pracowników


Henryk Mruk Jarosław Mruk 
Niniejszy artykuł poświęcony jest motywowaniu pracowników firm z branży piekarniczo-cukierniczej. Odchodzi on nieco od głównego nurtu wiedzy marketingowej i wkracza mocno w rejony nauk o zarządzaniu, [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

Bielsko-Biała - już po raz 6
W dniu 17 września 2005 r. w Bielsku-Białej odbyła się miła uroczystość - obchody "Święta Chleba? już od 6 lat organizowane przez tutejszy Cech Rzemiosł Spożywczych i Małej Przedsiębiorczości oraz Koł więcej »

Chleb - Człowiek i Zdrowie. Ogólnopolskie dożynki 2005 w Częstochowie
Dożynki to Święto Dziękczynienia za zbiory, to wielowiekowa tradycja bardzo ważna w polskiej kulturze i tożsamości. To najlepsza okazja do podziękowania za całoroczny trud rolnikom i wszystkim produce więcej »

Coffee & Tea Tea & Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor 
Gorąca jak piekło, czarna jak noc i słodka jak miłość - tak zachwalają swoją kawę Włosi. Jednak to nie oni są europejskimi liderami w konsumpcji tego aromatycznego i zarazem pobudzającego napoju. Pona więcej »

Gdańsk. Jubileusz firmy Szydłowskich
Znana gdańska firma piekarska rodziny Szydłowskich we wrześniu uroczyście obchodziła jubileusz 60-lecia działalności. Do Opery Bałtyckiej, na okolicznościowy koncert Szydłowscy zaprosili znamienitych więcej »

IBIS. Zestaw dzielącoformujący do chleba firmy IBIS
Zestawy dzieląco-formujące oferowane przez IBIS to wzorcowy przykład "przyjaznego? połączenia wysokiej klasy rozwiązań technicznych z wymogami tradycyjnych metod obróbki i formowania ciast na podstawo więcej »

Jubileusz Izby w Olsztynie
We wrześniu br. Warmińsko-Mazurska Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Olsztynie obchodziła 60-lecie istnienia. Jubileusz był okazją do podsumowania jej dotychczasowej działalności i odznaczenia zas więcej »

Kierowanie procesem fermentacji i kształtowanie smaku chleba
Elżbieta Staszewska Henryk Piesiewicz 
Kierowanie procesem fermentacji i kształtowanie smaku chleba Rys. 6. Temperatura a rozwój drobnoustrojów. Przegląd Piekarski i Cukierniczy grudzień 2005 Tabela 3. Zależność między temperaturą kwasu a więcej »

Komputer w piekarni i cukierni. Wdrożenie, czyli najważniejszy etap wprowadzania nowego oprogramowania w piekarni i cukierni (cz. I)
Maciej Latawiec 
A więc stało się - najpierw podjęta została decyzja o tym, że w Twoim zakładzie konieczna jest wymiana oprogramowania, a następnie, spośród wielu dostępnych na rynku systemów, wybrałeś ten, który uzna więcej »

Lody soft cz. II
Piotr Ejsmond 
Lody soft polewa się najczęściej ręcznie sosami z butelek. Z czasem wytworzył się zwyczaj ceniony przez klientów, że to oni decydują o tym, jakim sosem polać zamówioną porcję lub w jakiej czekoladzie więcej »

Master Martini. Przedstawiciele włoskiej tradycji w cukiernictwie najwyższej jakości
Marka "Master Martini?, znana w Europie od wielu lat, zadebiutowała na polskim rynku w lipcu 2004 r., z chwilą stworzenia przez koncern Unigra? Spa, bezpośredniego przedstawicielstwa firmy Master Mart więcej »

Master Martini. Śmietankowa kopuła
A) Ciasto biszkoptowe 1000 g Mix Rolada Biszkoptowa (AM30AL), 700 g jajek, 150 g wody. Sposób wykonania: Wszystkie składniki razem wymieszać i ubijać przez 15 minut na maksymalnych obrotach. Wyłożyć p więcej »

Mistrzostwa Polski Piekarzy
Anna Butka 
Tegoroczna edycja targów Polagra-Food przyniosła kolejne rekordy, zarówno jeśli chodzi o liczbę wystawców jak i zwiedzających. Była pełna wyzwań ale równie bogata w sukcesy tych, którzy stanęli do ryw więcej »

Na słodko o czterech porach roku. Mistrzostwa Polski Cukierników oraz Młodych Cukierników
Forum Cukiernicze, organizowane podczas targów Polagra-Food przez Stowarzyszenie Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP, to tradycyjnie już Mistrzostwa Polski Cukierników. Tegoroczną nowością było poł więcej »

Pierniki nie tylko świąteczne
Paulina Kania-Lentes 
Twarde, ciemnobrązowe wypieki, robione z mieszaniny mąki pszennej i żytniej, mleka, jajek, cukru, miodu, silnie przyprawione cynamonem, imbirem, a czasem także goździkami, kardamonem, gałką muszkatoło więcej »

Polski chleb - tradycja i współczesność (aspekty technologiczne i ekonomiczne)
Jeden z dwóch paneli organizowanych przez redakcję "PPiC? podczas ostatnich targów Polagra-Food został zatytułowany "Polski chleb - tradycja i współczesność. Aspekty technologiczne i ekonomiczne.? Imp więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
Ile godzin nadliczbowych rocznie może przepracować pracownik? Zgodnie z art. 151 par. 3 kodeksu pracy liczba godzin nadliczbowych przepracowanych przez pracownika ze względu na szczególne potrzeby pra więcej »

Przepisy Sebastiana Szmyda
Krem maślano-pomarańczowy 800 g masła, 200 g cukru, 1 jajko, 50 g skórki pomarańczowej kandyzowanej. Sposób wykonania: Mas o utrzeç, jajko po czyç z cukrem, podgrzaç i ubiç, po ostudzeniu po czyç z ub więcej »

Seminarium SITSpoż. Bezpieczeństwo żywności
Duże nadzieje, jakie wiązano z seminarium zorganizowanym przez SITSpoż. i Międzynarodowe Targi Poznańskie podczas targów Polagra-Food sprowadziły do sali konferencyjnej wielu zainteresowanych. Bowiem więcej »

Szkoła i praktyka - czego oczekują obie strony
Kształcenie uczniów i kwestia współpracy w tym zakresie między szkołą i zakładem pracy to ważny temat, który od lat leży na sercu nauczycielom zawodu. Dlatego właśnie jeden z organizowanych w tym roku więcej »

Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Temperowanie
Paulina Kania-Lentes 
Jak powiedzieliśmy na zakończenie poprzedniej części cyklu, zanim czekolada będzie gotowa do użycia, musi jeszcze być poddana temperowaniu, czyli inaczej procesowi wstępnej krystalizacji. Jest on niez więcej »

Taropak - kilka ciekawych rozwiązań
Specjaliści przewidują, że produkcja opakowań w Polsce będzie systematycznie rosnąć, choćby z tego względu, że zużycie opakowań jest u nas czterokrotnie mniejsze niż w Europie Zachodniej. Według progn więcej »

Unifme. Świąteczny Tort Karmelowy
Krem 40 g cukru, 125 g wody, 85 g SUCREA Fondu Neutralnego, 30 g SUCREA Pasty do lodów Waniliowej, 3 g cynamonu, 600 g ubitej, niesłodzonej śmietany, 300 g przygotowanej kompozycji bakalii (patrz poni więcej »

Vademecum piekarza
Już wkrótce ukaże się książka pt. "VADEMECUM PIEKARZA do nauki zawodu" adresowana jest do szerokiego kręgu odbiorców, a szczególnie do: ? właścicieli zakładów piekarskich, ? mistrzów szkolących ucznió więcej »

W Warszawie na Rynku Nowego Miasta
Trzecie już Warszawskie Święto Chleba obchodziliśmy w niedzielę 2 października, tym razem na Rynku Nowego Miasta. Organizatorem obchodów była Centralna Biblioteka Rolnicza, oraz Cech Piekarzy w Warsza więcej »

WBK. Firmowy ekspres kredytowy BZWBK
Kredyt w 24 godziny? Tak, to już możliwe. I to także w przypadku piekarzy i cukierników. Bank Zachodni WBK oferuje takie rozwiązanie dzięki firmowemu ekspresowi kredytowemu. To rozwiązanie to nie tylk więcej »

Wiesenhof Eifix Delikatne białko cukiernicze
Tort gruszkowy ze śnieżną pierzynką (na 1 tort) Ciasto 75 g margaryny, 75 g cukru pudru, 18 g żółtka Eifix, 32 g delikatnego białka cukierniczego Eifix, 200 g mąki pszennej typ 450, 5 g proszku do pie więcej »

Wyroby czekoladowe w grupie żywności funkcjonalnej
Agnieszka Kita 
Wyroby cukiernicze o właściwościach funkcjonalnych cieszą się dużym zainteresowaniem za oceanem. Czy również Europa da się zauroczyć modą na funkcjonalne słodycze? łodycze, wśród których elitą są wyro więcej »

Z polskim chlebem w Piemoncie
Barbara Samolewicz 
We włoskim mieście Savigliano (Piemont, prowincja Cuneo) co dwa lata obchodzone jest Międzynarodowe Święto Chleba. Trzecia edycja tej imprezy odbyła się w dniach 22-26 września br. Organizatorzy - wła więcej »

Ze świata wypieków. Pepparkokor - Szwecja
Świat staje się coraz mniejszy, dotarcie na drugi jego zakątek zajmuje coraz mniej czasu. Coraz łatwiej jest nam również dotrzeć do cukierniczych i piekarskich specjalności innych krajów i narodów. Od więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software