• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121782 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2005-11

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Gorąca linia. Pomieszczenia socjalne


Włodzimierz Gubała 
Niniejszą publikacją kończymy cykl artykułów, zamieszczanych w kolejnych numerach "Przeglądu?, dotyczących wymagań jakie, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami, powinny spełniać pomieszczenia [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

10 lat Credin Polska
Niebanalne pomysły podwrocławskiej firmy Taki jubileusz zwykle skłania do refleksji, podsumowania i spojrzenia na historię firmy, ale jak tu o historii pisać, skoro tyle się wokół dzieje, a przed nami więcej »

50. Jubileuszowa Konferencja ICC. Wyzwania przyszłości dla produktów zbożowych
Anna Dio 
W tym roku jubileusz 50-lecia swego istnienia obchodziło ICC (International Association for Cereal Science and Technology) - Międzynarodowe Stowarzyszenie na rzecz Nauki i Technologii Zbóż. Ta niezale więcej »

60 lat Szczecińskiego Cechu
Lidia Baran 
4 września br. Cech Rzemiosł Spożywczych w Szczecinie obchodził 60-lecie istnienia. Uroczystą mszę świętą w intencji wszystkich członków Cechu, ich rodzin i pracowników w bazylice św. Jakuba odprawili więcej »

ABA. Piec rurowy, jakiego jeszcze nie byio
POLIN & C. włoski producent szczycący się prawie 80-letnim doświadczeniem w branży piekarskiej, cukierniczej i ciastkarskiej prezentuje piec rurowy TV DRAGO - piec "klasyczny? z aparycji, jednakże wyk więcej »

ABC marketingu. Strategie cenowe
Henryk Mruk Jarosław Mruk 
Ceny możemy zdefiniować jako pieniężny wyraz wartości towaru. Z rynkowego punktu widzenia, wyrób piekarski czy cukierniczy jest wart tyle, ile skłonny jest za niego zapłacić klient (a w naszym wypadku więcej »

Biofilm - mikrobiologiczna strategia przetrwania
Joanna Królasik 
Wysoka odporność komórek biofilmu ma bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo i jakość żywności.16 Przegląd Piekarski i Cukierniczy listopad 2005 Biofilm - mikrobiologiczna strategia przetwania 4. Chropowa więcej »

Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor 
Kiedyś w zamożnych domach trzymano kawiarkę - panią, której zadaniem było zaparzanie kawy, dobieranie do niej śmietanki. Już wówczas traktowano parzenie kawy nadzwyczaj poważnie. Wystarczająco, by nie więcej »

Czym kierować się przy wyborze nowego oprogramowania dla piekarni i cukierni
Maciej Latawiec 
Jeśli po lekturze poprzedniego artykułu z cyklu "Komputer w piekarni i cukierni? doszedłeś do wniosku, że przyszedł czas na wymianę oprogramowania w Twojej firmie (albo jeśli dopiero otwierasz swój za więcej »

HI-TEK. Piece rurowe Leonardo włoskiej firmy Europa
W Europie stwierdza się dobrą koniunkturę dla rurowych pieców piekarniczych. Piece te jak żadne inne gwarantują wysoką jakość wypieków oraz oszczędności eksploatacyjne. Również w Polsce w ostatnich ki więcej »

Lody soft cz.I
Piotr Ejsmont 
Nowości w lodziarstwie Lody soft to lody rzemieślnicze, wytwarzane w maszynach, które powodują napowietrzenie mieszanki lodowej od 30 do 80 proc. Sposób konstrukcji mechanizmu wyprowadzającego lody z więcej »

Lubelskie Święto
Jadwiga Piotrowicz 
"Ileż to pracy i modlitwy w uprawę roli włożyć trzeba żeby mieć na stole, na białym obrusie świeży bochen chleba? "Święto Chleba? - tradycja ta ma szczególne znaczenie w Polsce, "gdzie okruszynę chleb więcej »

Lubuskie świętowanie w Bogdańcu
Teresa Nowak 
Pomysł zorganizowania Święta Chleba zrodził się 10 lat temu - wspomina Bożena Pławska, wójt gminy Bogdaniec niedaleko Gorzowa Wielkopolskiego. Jego autorem jest Wojciech Sadowski z Lubuskiego Muzeum i więcej »

Mało Nas do pieczenia chleba...
Agnieszka Ściechowicz 
Konferansjerkę poprowadziła aktorka Grażyna Zielińska. Teatr z Orońska przedstawił "Obrzęd pieczenia chleba?. Wystąpił zespól folklorystyczny "Puszcza Zielona?. Przy gwieździe wieczoru, zespole folk r więcej »

Master Martini. Tort czekoladowy
Biszkopt czekoladowy 450 g margaryny o charakterystyce masła Gioia (AG1FAB/AG1GAB), 380 g cukru pudru, 450 g prawdziwej czekolady deserowej Ariba (AQ49DH), 400 g żółtek, 650 g białek, 380 g cukru krys więcej »

Polagra-Food 2005
Paulina Kania-Lentes 
Za nami kolejna edycja Międzynarodowych Targów Przemysłu Spożywczego Polagra-Food, największej w naszej części Europy imprezy targowej tej branży. Wzięło w niej udział 1300 wystawców i firm reprezento więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
Dokumentowanie przez podatnika zakupu produktów rolnych zależne jest od statusu sprzedawcy, a także od źródła pochodzenia tych produktów. I tak. Gdy sprzedawca nie jest producentem towarów (sprzedawan więcej »

Przepisy Marka Sobkowiaka
Tradycja to też kapitał. Setki eksponatów dotyczących produkcji miodu Przepisy Marka Sobkowiaka Trufle orzechowo- -pomarańczowe Nadzienie orzechowe 100 g pasty z orzechów laskowych (100%, bez cukru), więcej »

Radom. Dużo firm - dużo gości
Marta Stus 
Tegoroczne radomskie święto chleba - jak dawniej - miało miejsce w Muzeum Wsi Radomskiej. Zorganizowana przez niedawno odrodzony Cech Piekarzy (była to już 7. z kolei - dawniej święto organizował Cech więcej »

Seminarium RGŻ i POLBISCO. Aromaty w branży czekoladowo-cukierniczej
Renata Gasparska 
Komitet ds. spraw Bezpieczeństwa i Jakości Żywności Rady Gospodarki Żywnościowej przy Ministrze Rolnictwa i Rozwoju Wsi wspólnie z POLBISCO - Stowarzyszeniem Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych więcej »

Sukces emulsji bezjajecznych
Stefanie Schmidt 
Emulgowanie jest ważnym zabiegiem w nowoczesnej produkcji żywności. Emulgatory dodane do sosów do sałatek, chleba i innych wypieków wpływają na utrzymanie właściwej jakości i świeżości produktu. W gru więcej »

Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Od ziarna kakaowego do czekolady (cz. II)
Paulina Kania- Lentes 
Sfermentowane, wysuszone i oczyszczone ziarna kakaowe poddaje się prażeniu. Jest to bardzo ważny etap przetwórstwa, spełniający kilka funkcji. Jego celem jest przede wszystkim rozwinięcie aromatu. Pra więcej »

Święto chleba w Poznaniu
Anna Butka 
Jak co roku, w pierwszą sobotę września punktualnie o godz. 12 rozpoczęły się poznańskie obchody Święta Chleba. Obchody zgromadziły tłumy poznaniaków, a ukazanie się Poznańskich Koziołków dało sygnał więcej »

Targi w Jaworze
Zbigniew Miazga 
Międzynarodowe Targi Chleba w Jaworze, w zamiarze organizatorów, mają być najbardziej znaczącą w kraju imprezą handlową, kulturalną i towarzyską braci piekarskiej. W ubiegłych latach było różnie. Nato więcej »

Tradycyjne wytwarzanie ciast żytnich i mieszanych
Elżbieta Staszewska Henryk Piesi 
Artykuł stanowi skróconą wersję referatu wygłoszonego podczas panelowej dyskusji na Polagrze Food 2005 8 Przegląd Piekarski i Cukierniczy listopad 2005 ostatnim okresie daje si´ zaobserwowaç w produkc więcej »

Unifine. Czarna Róża
500 g SuMix Choco, 175 g jajek, 150 g oleju, 112 g wody. Sposób wykonania: Połączyć wszystkie składniki i mieszać przez ok. 3-4 minut. Następnie wylać do formy "Róża? i wypiekać w temperaturze 190-C p więcej »

W reklamie nie wszystko jest dozwolone. Kąpiel w żelkowym morzu
Anna Wytrykus 
W reklamie nie wszystko jest dozwolone (korespondencja z Holandii) Wydaje się, że Holendrzy żyją zdrowo i sportowo. Biegają w ciągu dnia i po zmroku. Jeżdżą na rowerze jeszcze zanim opanują sztukę cho więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekaźniki rezystancyjne

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Sterowanie napędami rolet

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Lokalizacja przewodów i kabli

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-11)»

Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-11)»

Opakowanie jako "znak"?

OPAKOWANIE
(2019-11)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Wpływ modyfikacji chitozanu na jego strukturę i powierzchnię właściwą

GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
(2019-11)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software