• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2005-10

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Przepisy Radosława Raka


Keks jabłkowy z posmakiem dzikiej róży 325 g jajek, 325 g cukru, 375 g mąki krupczatki, 225 g orzechów włoskich grubo mielonych, 225 g masła, 1000 g jabłek pokrojonych w kostkę, 30 g proszku do piecze [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

ABC marketingu. Etapy procesu negocjacji handlowych (cz. II)
Henryk Mruk Jarosław Mruk 
W I części artykułu autorzy opisali style negocjacji i etapy procesu negocjacji. Debata W początkowej fazie negocjacji istnieją dwie różne, niekiedy skrajne propozycje rozwiązań. Etap debaty polega na więcej »

Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor 
Dobre espresso, jak już pisaliśmy wymaga by byty spełnione trzy warunki: dobry ekspres do kawy, wykwalifikowany barista i dobra kawa. Wydaje się, że w dzisiejszych czasach, kiedy półki sklepów specjal więcej »

Dotacje na inwestycje SPO WKP (cz.II)
Adam Łaski 
W pierwszej części naszego cyklu artykułów na temat dotacji inwestycyjnych omówiliśmy pewne ogólne wskazówki na temat tego jak zabrać się osobiście bądź z pomocą firmy doradczej za opracowanie dokumen więcej »

Felieton. O Hacapie pod celą
Jacek Paprocki 
Posłowie uchwalili, że osoby rozpoczynające działalność od 25 sierpnia 2005 r. korzystać będą z ulgi w opłacaniu składek na ubezpieczenia. Przez 2 lata mogą płacić składki od podstawy równej 30 proc. więcej »

Gorąca linia. Pomieszczenia socjalne w piekarni
Włodzimierz Gubała 
Prezentujemy kolejną informację z cyklu: pomieszczenia socjalne piekarni w świetle aktualnie obowiązujących przepisów. Przypominamy, że podstawę określającą w sposób szczegółowy wymagania w tym zakres więcej »

Jak wyprodukować dobrą krówkę
Andrzej Koczorowski 
Pomadka mleczna pod nazwą krówka jest jednym z najpopularniejszych cukierków w Polsce. Trudno jest określić, kto i kiedy rozpoczął produkcję tych wyrobów na skalę przemysłową. Prawdopodobnie jednak oj więcej »

Kiedy warto, a kiedy trzeba podjąć decyzję o zmianie oprogramowania w firmie
Maciej Latawiec 
W poprzednim numerze "PPiC" rozpoczęliśmy nowy cykl tematyczny związany z organizacyjnymi aspektami wdrażania informatyki w zakładach branży piekarsko-cukierniczej. Hasłowo omówiliśmy najważniejsze fa więcej »

KRPiC. O współpracy z GIS i walce z szarą strefą
Marta Stus 
Spotkanie Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa z zastępcą Głównego Inspektora Sanitarnego Markiem Ludwikiem Grabowskim, które odbyło się 9 sierpnia br. poświęcone było przede wszystkim współpracy R więcej »

Lody nadal sezonowe
Polski rynek lodów charakteryzuje się dużą sezonowością, ze szczytem sprzedaży latem. Mimo usilnych działań specjalistów od marketingu, starających się wykreować lody na produkt całoroczny, wciąż gwar więcej »

Master Martini. Ciasto Panettone
ciasto Panettone Składniki I etap 3000 g Mix Panenone FIORFIORE LIEVI-VIT, 12 75 g wody, 15 g drożdży, 450 g margaryny MELANGE (z dodatkiem masla), II etap 1050 g FIORFIORE L1EVI - VIT mix panettone, więcej »

Nowy przepis - kolejne wymagania
Helena Lipińska 
Od l stycznia 2006 r. wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 WE w sprawie higieny środków spożywczych. Rozporządzenie to stanowi podstawowe zasady dla przedsiębiors więcej »

Pajda chleba z oliwą
Renata Zawadzka- Ben Dor 
Gdzie po raz pierwszy dostrzeżono węźlaste, srebrzystolistne drzewko oliwne i kiedy rozpoczęto wykorzystywanie jego niepozornych owoców - nie wiadomo. We- V ) dług wszelkich znaków na niebie i ziemi, więcej »

Pizza - triumfalny marsz z ziemi włoskiej na północ Europy
Nie tylko w Niemczech, ale także w innych krajach le- zących na północy Europy, mrożona pizza stalą się K absolutnym klasykiem w sklepowej lodówce. Na nie- J VJ zwykły sukces tego produktu złożyło się więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
Od l września 2005 r. uległy zmianom zasady wypłacania świadczeń rodzinnych. W okresie zasiłkowym, rozpoczynającym się l września 2005 roku, który trwać będzie do 31 sierpnia 2006 r., ograniczony zost więcej »

Powstanie i znaczenie izomerów trans kwasów tłuszczowych
Anna Zbikowska Krzysztof Krygier 
Właściwości tłuszczów zależą w największym stopniu od składu kwasów tłuszczowych. Kwasy tłuszczowe nienasycone zawierają w łańcuchu węglowym jedno (monoenowe) lub więcej wiązań podwójnych (polienowe). więcej »

Prawdy i mity o jakości i wartości żywieniowej polskiego pieczywa
Jerzy Kownacki 
W 1992 r, przez Zakład Piekarskiego, kierunkiem prof. Z. Ambroziaka, "Raporcie 0 stanie w Polsce" w rozdziale "Rozwój i Postęp Techniczny" czytamy: "Uważamy, że tylko pełna symbioza technologii uwzglę więcej »

Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Od ziarna kakaowego do czekolady
Paulina Kania- Lentes 
Kakaowce uprawiane są w krajach międzyzwrotnikowych. Strefa lasów tropikalnych, wilgotny i bezwietrzny klimat, a także stalą, wysoka temperatura stwarzają idealne warunki dla wzrostu tych drzew. Kakao więcej »

Traceability - mało znany przepis
Obowiązuje, choć nie wszyscy producenci żywności o tym wiedzą, l stycznia 2005 r. weszło w życie rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady 178/2002, które nakazuje monitorować ruch surowców, półp więcej »

Unifme. Torcik Cappuccino
Torcik Cappuccino Na bazie stabilizatora Fond Cappuccino i past aromatyzujących. Krem Cappuccino 250 g SUCREA Fond Cappuccino, 200 g wody, 80 g SUCREA Compound Mocca, 1000 g ubitej, niestodzonej śmiet więcej »

Uroczyste obchody jubileuszu SRzP RP i Święta Chleba! w Gdańsku
Odbywające się w Gdańsku obchody jubileuszu 15-lecia Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP miały wyjątkowo uroczystą oprawę. Do grodu nad Motiawą przybyli liczni przedstawiciele kół regionalnych więcej »

Wzrost znaczenia marki w piekarstwie
Henryk Piesiewicz 
Właściciele kilku największych młynów we Francji nawiązali pod koniec XX wieku nowe relacje z piekarzami, silnie przywiązując ich do siebie. W zamian za zobowiązanie do kupowania określonej ilości wyr więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software