• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2005-6

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Zmiany w systemie prawnym dotyczącym odpadów opakowaniowych


Renata Gasparska 
Wykład dotyczący nowelizacji Ustawy o obo- wiązkach przedsiębiorców w zakresie go- spodarowania niektórymi odpadami oraz o opłacie produktowej i opłacie depozytowej z 21 stycznia 2005 r. i obowiązując [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

ABC marketingu. Merchandising
Henryk Mruk Jarosław Mruk 
W kolejnym artykule z cyklu poświęconego orientacji marketingowej firm funkcjonujących w branży piekarniczo-cukierniczej, postaramy się przybliżyć Czytelnikom zagadnienie merchandisingu. w poprzednich więcej »

APC. Wiosenne pokazy w AJ. Motyl
Dorota Pastwa 
I znów, jak co roku przyszła wiosna, a wraz z nią spotkania piekarzy, cukierników i lodziarzy w firmie A.J. Motyl, hurtowni należącej do Grupy APC. Spotkania odbywają się tradycyjnie w pięknie położon więcej »

Braun Agrano. Firmy Martin Braun KG i Agrano AG łączą siły na polskim rynku
Wykupienie udziałów firmy Ula Trade Niemiecka firma Martin Braun, wraz ze szwajcarskim producentem Agrano, wykupiła udziały dotychczasowego dystrybutora produktów firmy Martin Braun w Polsce, firmę Ul więcej »

Chleby Świata. Baladi - najbardziej manualny chleb na świecie
Henryk Piesiewicz 
Dzisiaj na pięciu kontynentach świata nabyć można chleby należące do siedmiu wielkich rodzin pieczywa. Klasyfikacja ta wyróżnia: pieczywo "miękiszowe" (np. chleb tostowy...), pieczywo z twardą skórką więcej »

Cream. Salva - hiszpański akcent nad polskim morzem
Hiszpańska firma Salva, oferująca wysokiej klasy nowoczesne urządzenia dla piekarni i cukierni, z powodzeniem wkracza na polski rynek. Firma ta, posiadająca ponad 60-letnią tradycję, jest jednym ze św więcej »

Drożdże - gorący temat
Pod tym tytułem .Rzeczpospolita zamieściła 25.3.2005 r. artykuł opisujący sytuację na polskim rynku drożdży. Lesarfre, którego udział w rynku oceniany jest przez konkurencje na 65 proc., sprzedaje ost więcej »

Eurogastro + Eurosweet 2005
Paulina Kania-Lentes 
Na targach EuroSweet. Były urządzenia techniczne i wyposażenie (np. lady chłodnicze, witryny szklane do prezentacji i sprzedaży wyrobów, maszyny do lodów), akcesoria (np. sprzęt do pracy z karmelem, t więcej »

Geth. Miwe condo - 33 rocznica rewolucji w cukiernictwie
Uznany przez polskich cukierników za jeden z najlepszych pieców na rynku MIWE condo, ma już 33 lata. Wykorzystując swoje wieloletnie doświadczenie firma MIWE połączyła w nim zalety dużego pieca piekar więcej »

GIKO. Miesiarki spiralne VMI -14 lat niezawodnej pracy w polskich piekarniach i cukierniach
Piekarnia "BATON" zostaia założona przez Andrzeja Wasilewskiego w 1991 roku w Bydgoszczy. Pan Wasilewski, wraz z kilkudziesięcioma innymi biznesmenami z kraju skorzystał wówczas z kompleksowej oferty więcej »

Gorąca linia PPiC. Nowe przepisy - kilka stów komentarza
Włodzimierz Gubała 
Jak wiadomo, na większość podejmowanych zamierzeń modernizacyjnych konieczne jest posiadanie odpowiedniej, wymaganej przepisami dokumentacji technicznej. Nie wszystkie jednak roboty, a w szczególności więcej »

HI-TEK. Dzielarka ciasta SUM i zaokrąglarka TOOS w letniej promocji
Dzielarkę SLIM produkcji holenderskiej firmy DAUB nie zgniata ciasta podczas dzielenia: ciasto zasysane jest do cylindra za pomocą pompy próżniowej, nóż teflonowy odcina, a nadciśnienie powietrza wypy więcej »

Komputer w piekarni i cukierni. Sprzęt komputerowy w nowoczesnej piekarni i cukierni
Maciej La 
Po specjalistycznym oprogramowaniu handlowo-produkcyjnym oraz po zastosowaniach Internetu w branży, przyszedł czas na zajęcie się tematyką sprzętu komputerowego. Jakiego komputera tak naprawdę potrzeb więcej »

Lodowe dekoracje (cz. I)
Piotr Ejsmont 
Jak sprzedawać lody? Jak stawić czoło konkurencji lodów produkowanych przemysłowo? Jak zachęcić konsumentów, by sięgali częściej po lody? Jak urozmaicić asortyment deserów lodowych? Te pytania zadaje więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
Wynagrodzenie za czas niezdolności do pracy z powodu choroby (wynagrodzenie za czas choroby) oblicza się według zasad, które obowiązują przy ustalaniu podstawy wymiaru zasiłku chorobowego. Wynagrodzen więcej »

Przepisy Pawła Małeckiego
Parfait waniliowo-czeĄpladowe Parfait waniliowe 200 g bitej śmietany, 60 g żóitek, 80 g cukru (wodę z cukrem zagotować do 111 °C), 40 g wody, pasta waniliowa lub laska wanilii do smaku. Sposób wykonan więcej »

Targi słodyczy w Kolonii (cz. II)
Marta Stus 
W towarzyszącym prezentacji oferty słodyczy pokazie zatytułowanym "The Fine Art of Packaging" wzięto udział blisko 30 firm. Nowe pomysły na pakowanie czekoladek, cukierków interesowały bardzo wielu go więcej »

Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik
Krystyna Jarosz Lidia Nestoru 
Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik to ważne wydarzenie, podczas którego spotyka się spora grupa młodzieży, jeszcze uczniów szkól zasadniczych zawodowych, która ma chęci do na więcej »

Unifine. Trufle
Składniki: 140 g szampana Brut, 300 g śmietany, 75 g glukozy, 40 g Pasty Aromatyzującej o smaku Szampana FRUIBEL, 300 g czekolady mlecznej FRUIBEL Maracaibo, 300 g czekolady białej FRUIBEL Cabo Blanco więcej »

Uprawa kakaowca na świecie na początku XXI w.
Agnieszka Kita 
Podczas przedstawicieli w Kolonii "Chocoiate jednym z był aktualny stan na świecie. Ze na kakaowca w okołorównikowym, odbiorcy tego to przede wszystkim USA i Kanada. też, wysoką jakość sprawujących ka więcej »

Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet
Dla prawidłowo odżywiającego się zdrowego człowieka zaproponowano w Instytucie Żywności i Żywienia następujący udział poszczególnych grup pieczywa w całodziennej racji pokarmowej: 15 proc. pieczywa ci więcej »

Z kraju i ze świata
Najlepsi tenisiści W dniach 5 i 6 marca 2005 r. w Centrum Sportu i Rekreacji "Nowa Gdynia" w Zgierzu koto Łodzi odbyiy się II Halowe Mistrzostwa Polski Cukierników i Piekarzy w Tenisie. Mistrzostwa zo więcej »

Z życia szkól. Egzaminy zewnętrzne
Lucyna Kubicka 
Wielkimi krokami zbliża się termin egzaminów zawodowych dla absolwentów szkól Ponadgimnazjalnych w zawodach 3-letnich, w tym dla piekarzy i cukierników. Część obecnych uczniów, którzy praktyczną naukę więcej »

Znakowanie dozwolonych substancji dodatkowych nieprzeznaczonych bezpośrednio dla konsumenta
Dozwolone substancje dodatkowe, które nie są przeznaczone bezpośrednio dla konsumenta, lecz są kierowane do zakładów wytwarzających środki spożywcze, np. piekarni, zakładów ciastkarskich, młynów, musz więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software