• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2005-2

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Pierniczki Tago- najlepsze


W grudniowym numerze miesięcznika "Dobre Rady" zamieszczono wyniki oceny porównawczej pierniczków w polewie, wyprodukowanych przez siedmiu producentów, a przeprowadzonej przez Instytut Żywności i Żywi [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

APC. Lato jesienią
Artur Obara 
Na niecodzienny sposób zorganizowania szkolenia wpadł prezes firmy JUKEKO Jerzy Obara - w ramach porozumienia, które Lubuskie Centrum Zaopatrzenia Piekarnictwa i Cukiernictwa "JUREKO" S.A. W Zielonej więcej »

Chlebowa kolekcja
Fundacja Sztuki Współczesnej Cartier, mająca siedzibę w Paryżu, zorganizowała od czerwca do października 2004 r. nłezwykią wystawę. Jean Paul Gaultier, znany projektant mody i znany prowokator, postan więcej »

Coffee&tea, Tea&coffee
Wydawałoby sję że nie ma nic prostszego. Idziemy do cukierni lub kawiarni i zamawiamy np. latte macchiato. Może się jednak zdarzyć, że to, co dostaniemy, nie będzie tym, co chcieliśmy. Gdy spróbujemy więcej »

Etyka - artykuł pierwszej potrzeby
Wojciech Gasparski 
"Etyka nie jest wymysłem pięknoduchów, lecz koniecznością racjonalnego współżycia" - przypomniała prof. Barbara Skarga - redaktor naczelna "Etyki" - w artykule "Kto się boi Czesława Miłosza" ("GW" 197 więcej »

Felieton. Ciasteczko trochę nieświeże
Jacek Paprocki 
Nie uwierzyłem własnym uszom, gdy z ust ważnego wicepremiera padły słowa, że rząd planuje obniżenie podstawowej stawki podatku VAT z 22 do 19 proc. Obniżka ta, jak stwierdził najważniejszy wicepremie więcej »

Iluzoryczne oszczędności mogą w przyszłości dużo kosztować
Włodzimierz Gubaia 
Członkostwo Polski w Unii Europejskiej, a przede wszystkim coraz większa konkurencja wśród działających na krajowym rynku podmiotów produkujących pieczywo i szukających zbytu dla swoich produktów, prz więcej »

Inter-Ice 2004
Elżbieta Polak 
W dniach 22-24 listopada 2004 r. Szkoła Niemieckiego Przemysłu Cukierniczego (Zentralfachschule der Deutschen SuBwarenwi- rtschaft e.V.) zorganizowała w Solingen coroczne międzynarodowe seminarium obe więcej »

Jęczmień jako surowiec w produkcji piekarskiej
Alicja Kawka 
Skład chemiczny i wartość odżywcza pieczywa zależą głównie od rodzaju i wyciągu mąki użytej do produkcji, metody prowadzenia ciasta, zawartości wody w wyrobie gotowym oraz stosowanych dodatków technol więcej »

Kanony Smaku. Tradycja smaku. Migdałami i winem mszalnym
Filip Bartelak 
Nie da się ukryć: świat pędzi do przodu, a my razem z nim. W naszej branży tempo zmian widać bardziej niż w innych, a to przez rygorystycznie na- ! rzucone normy jakości. Jakość wyrobów oceniana jest więcej »

Komputer w piekarni i cukierni. Informatyka dla nieinformatyków, czyli od czego zacząć..
Macie 
Niezwykle trudno jest sobie dzisiaj wyobrazić funkcjonowanie jakiegokolwiek przedsiębiorstwa bez wykorzystania komputera. Nawet najmniejsze firmy potrzebują od czasu do czasu przygotować pismo do kont więcej »

Lubelska 5 z Kompletem w Nałęczowie
Jadwiga Piotrowicz 
Uczniowie Zespołu Szkól nr 5 w Lublinie uczestniczyli w bardzo ciekawym przedsięwzięciu podjętym przez Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP Region Lubelszczyzna. Zaprzyjaźniona ze szkołą firma K więcej »

Mazowiecka Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości ma 75 lat
W październiku 2004 r. Mazowiecka Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości obchodziła 75. rocznicę powstania. Uroczystości jubileuszowe pod patronatem prezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego zgromadziły wie więcej »

Od Unii Lubelskiej do Unii Europejskiej - zawsze byliśmy w Europie
Jadwiga Piotrowicz 
Jakie hasło przyświecało młodzieży z Zespołu Szkół nr 5 w Lublinie, która zaprosiła do dyskusji lubelski świat naukowy oraz władze miasta. Na konferencję przybyło wiele znamienitych gości, między inny więcej »

Pączki, chrusty i zapusty
Maria Banasik 
"Czwartej Tłusty - chodź na chrusty, chodź na pączki i slodkości, użyj naszej gościnności!" Takim wierszowanym zaproszeniem wabi w swe podwoje krakowski Zespół Szkól Przemysłu Spożywczego, szkoła w kt więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
W ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych nie znalazłem przepisów o ulgach podatkowych za wyszkolenie uczniów. Czyżby ulgi te zostały zniesione? Rzeczywiście - w jednolitym tekście ustawy o po więcej »

Powrót do domowych wypieków
O ile ostatnimi laty handel spożywczy musiał godzić się z tym, że znaczna część wydatków na żywność ląduje na koncie gastronomii, to obecnie wahadło przesunęło się na korzyść detalicznego handlu spoży więcej »

Prozdrowotne walory pieczywa produkowanego z naturalnie fermentowanych zakwasów
Magdalena Wlod 
W Stanach Zjednoczonych, Japonii, krajach Unii Europejskiej istnieje bogaty rynek artykułów spożywczych o specjalnych wartościach prozdrowotnych. Stanowi o tym zarówno metoda uprawy jak również sposób więcej »

Przepisy Pawła Małeckiego
Przepisy Pawła Małeckiego Mus Bayleis 50 g żółtek, 50 g cukru, 30 g wody, 80 g likieru bayleis, 4 płatki żelatyny, 300 g bitej śmietany. Sposób wykonania Cukier zagotować z wodą, gorącym syropem zalać więcej »

Renesans pszenicy orkisz
Maria Kalinowska-Zdun 
Pszenice są najstarszymi gatunkami roślin uprawnych, znanymi okoto 8 tyś. lat p.n.e. Wyodrębnia się wiele gatunków pszenic, ale nie wszystkie one występują obecnie w uprawie i użytkowaniu. Charakteryz więcej »

Rola mistrza w kształceniu młodej kadry
Wojciech Kandulski 
Szanowni mistrzowie szkolący, nauczyciele zawodu i uczniowie - dużo zamieszania wśród cukierników | i piekarzy wywołało Rozporządzenie Ministra w sprawie refundacji, narzucające na pracodawcę obowiąze więcej »

Rozmowa z Adamem Sową, właścicielem nowej, bydgoskiej lodziarni O'lala
Paulina Kania-Lentes 
Jest Pan jednym z najbardziej znanych cukierników w Bydgoszczy, właścicielem doskonale prosperujących cukierni, przyciągających klientów ciekawym wystrojem, a także doskonałymi wyrobami. Od niedawna d więcej »

Rycerze z Janowca
Marta Staś Artur Borkowski 
Nowy wyrób, który byłby dobrze przyjęty przez rynek nie tak łatwo, zwłaszcza w branży piekarskiej, w której - jak można przypuszczać - wszystko już było. Wszystko poza rycerzami. Na taki właśnie pomys więcej »

Smażyć, ale jak i w czym
Konrad Mikiel 
Nie bez przyczyny stawiamy to pytanie przed TłustYm Czwartkiem, wtedy bowiem każdy zakład zużywa dużo tłuszczu do smażenia pączków. - Oferta rynkowa - to dziesiątki rodzajów olejów, frytur i shortenin więcej »

Spotkanie opłatkowo-noworoczne
Anna Butka 
"Jest w moim Kraju zwyczaj, ze w dzień wigilijny. Przy wejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie, Ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny, Najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie". Cy więcej »

Stowarzyszenie Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP podsumowało 15. rok działalności
Jace 
24 listopada 2004 r. odbyło się w Warszawie Walne Zebranie Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP. Było to już piętnaste Walne Zebranie - w listopadzie tego roku Stowarzyszenie obchodzi więcej »

Tea&coffee
Skąd pochodzi herbata, tego dokładnie nie wiadomo. Za jej ojczyznę uważa się Chiny. Według legendy, pewien święty dostał od bogów krzew herbaciany i wdzięczny za ten dar wędrował po świecie jako pątni więcej »

W Trofeo Barry Callebaut Italia
Pierwsze eliminacje do mistrzostw World Chocolate Masters odbyły się już w styczniu ub. roku w Rimini we Włoszech, podczas największych włoskich targów cukierniczych i lodziarskich SIGEP 2004. Poniewa więcej »

Winkler Wachtel Polska. System Winkler - tradycja i nowoczesnośćść
Reprezentantem firmy na Polskę jest Winkier Wachtel Polska Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu. Dlaczego na siedzibę przedstawicielstwa firmy Winkler Wachtel wybrano Wrocław? Z prostej przyczyny - mamy więcej »

Wykaz wybranych aktów prawnych dotyczących produkcji żywności
USTAWY Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz.U. 2001 Nr 63, póz. 634, ze zmianami: Ustawa z dnia 30 października 2003 r. o zmianie ustawy o warunkach zdrowotnych więcej »

z kraju i ze świata
W backaldrinie W cieplej, niemalże rodzinnej atmosferze odbyło się spotkanie opłatkowe zorganizowane przez C.Witt backaldrin w połowie grudnia w Warszawie. Święto Chleba w Radomiu Już po raz szósty pi więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software